marjolijnschotpoort.reismee.nl

Sa-wat-dee ka

Hallo allemaal!

Hier is dan het eerste berichtje vanuit Thailand. Het is hier echt bloedje heet en zelfs als je niets doet, zweet je je helemaal kapot. Maar daar gaan we het verder niet over hebben, want in Nederland zal het ook nog wel warm zijn. Dus jullie kennen het gevoel.

Eerst hadden we (Lia en ik) een dagje in Bangkok gepland om even bij te komen van de lange vermoeiende vlucht. En dat beviel heerlijk, we zijn lekker op bed gaan liggen in het hotel. 's Avonds even iets gegeten bij de Chinees en toen nog even een rondje door de stad gelopen. Was leuk om nog even de buurt te verkennen, maar het was al helemaal donker dus konden we niet zo goed foto's maken. Daarom hebben we de volgende ochtend nog maar even een rondje gelopen om goede foto's te maken. Het eerste ritje in een tuk-tuk hebben we toen ook al gemaakt. Rond de middag gingen we in busjes richting ons eerste vrijwilligershuis, een rit van bijna 3 uur. Het was opvallend dat het landschap zo plat was, ik had verwacht dat er veel meer bergen zouden zijn.

Maandag was dan de eerste dag van het programma. 's Ochtends konden we rond 8 uur al ontbijten. Daarna was het vooral lang wachten op de leiding. We hadden nog niemand gezien en het duurde ook nog wel even voordat er iemand kwam. Maar toen diegene er dan eindelijk was gingen we in de brandende zon een stuk lopen. En dat was eigenlijk net iets te veel gevraagd in die hitte. We kwamen uit bij een klein stadje waar we even wat te eten en te drinken konden kopen en toen gingen we in 2 busjes naar een restaurantje aan het water toe. Doordat ik 's middagstotaal niet lekker werd, hebben ze me terug gebracht naar onze huisjes. Daar even lekker gedoucht (koud water, best lekker eigenlijk)en toen ging het wel weer. De rest van de middag hebben we niet veel meer gedaan en hebben we vooral gekletst met de andere mensen om elkaar eenbeetje te leren kennen. In totaal zijn we met 32 mensen dus daar ben je dan wel even zoet mee. 's Avonds was er speciaal voor ons een Thaise welkomstdans met allemaal kleine kinderen. Ze droegen ook allemaal van die mooie kleren en het was erg leuk om te zien. Toen we wilden gaan slapen, kwamen we erachter dat er allemaal beestjes rondliepen in onze kamer; een salamander, mieren, vliegen. Echt van alles, beetje jammer. Dus heb ik de klamboe maar opgehangen zodat ik in ieder geval rustig kon slapen.

Dinsdag was een drukke dag. We gingen naar de oude hoofdstad, Ayuthaya (?). Hier hebben we meerdere tempels bezocht (3). De eerste konden we via trappen naar boven klimmen. Vandaar uit hadden we een mooi uitzicht over de stad. De tweede tempel was een ruine. In de oorlog met de Birmezen is dit complex compleet vernield. Dat was weel heel erg zonde, want daardoor kon je je niet meer goed voorstellen hoe het toen geweest was. En dat terwijl het een heel groot complex was, dus datmoet vroeger vast indrukwekkend zijn gweest. Daarna hadden we even een lunchstop in een soort van showroom, heel apart. Ook konden we er even goed afkoelen omdat de airco vol aanstond. Na het eten gingen we verder naar een olifantenkamp. Eigenlijk was dat gewoon heel zielig om te zien, omdat ze die olifanten allemaal trucjes lieten doen alleen om ons te plezieren. Vooral het babyolifantje was er maar druk mee om ons te vermaken. Het was ook mogelijk om hier een rondje te lopen op de rug van de olifant, maar dat heb ik niet gedaan. Ik dacht dat komt tijdens het olifantenproject vast ook nog wel. Waarschijnlijk worden daar ook van die olifanten opgevangen die hier dus het geld moeten verdienen. Na het olifantenbezoek was het weer tijd voor een tempel. Ook deze was helaas helemaal verwoest in de oorlog. Dus we hebben even een rondje gelopen en toen vonden we het wel weer mooi geweest. In de schaduw zitten beviel ons beter. En toen zagen we ineens een groepje monniken lopen en daar moesten we natuurlijk even mee op de foto. En gelijk daarna hielden mijn batterijen het ook voor gezien, dus daar hadden we even mazzel mee. Maar we waren voor vandaag nog niet klaar met tempels bezoeken, we gingen namelijk naar nog een (die lag er ongeveer naast). Binnenin stond een grote gouden buddha die de hele tempel vulde. Ook hier weer even rondgekeken, maar omdat we deze dag al zoveel tempels hadden gezien en het zo warm was wilden we wel weer verder. We dachten ook dat we daarna gingen eten maar we gingen naar nog een andere tempel. Deze zag er ontzettend mooi uit; overal stonden kleine en grote buddhabeelden en allemaal hadden ze zo'n goud/gele doek om. Zag er heel mooi uit, erg jammer dus dat decamera het niet meer deed. Maar volgens mij is het de tempel waar ook de afbeelding bovenaan het blog is gemaakt! Gelukkig gingen we na dit bezoek wel eten, want iedereen had al aardige honger gekregen. We zaten bij hetzelfde restaurantje alleen nu buiten aan het water. Smaakte goed, vooral de gefrituurde stukjes kip! De terugweg naar onze huisjes was ook nog een heel avontuur, want ons busje viel zo goed als uit elkaar. De snelheidsmeters deden het niet, hij sloeg nog wel eens af en meer van dat soort dingen. Maar we zijn er gekomen. Daarna maar even op bed gaan liggen, want we wilden er s 'nachts uitgaan om naar het voetbal te kijken. Dus de wekker werd om 1:00 gezet zodat we op tijd klaar zouden zitten. Samen met nog 5 anderenhadden we de juiste zender op tijd gevonden maar een paar minuten voor het begin werd het scherm ineens zwart. Later bleek dat het voetbal door de regering verboden was. Maar gelukkig was er nog iemand met een laptop, dus hebben we het op die manier maar gekeken. Het zicht was wat minder, maar het was wel gezellig. Scheelt natuurlijk ook dat we gewonnen hebben!

Vandaag dachten we dat we het redelijk rustig zouden krijgen, maar dat was niet echt het geval. 's Ochtends kregen we eerst een taalles. We hebben allemaal kleine woordjes geleerd waar we ook nog iets aan hebben. De titel betekend trouwens gewoon ' hallo' . Na de les was het weer tijd om te eten en daarna om weer in de busjes te stappen. We gingen op weg naar een monument voor strijders uit de oorlog met de Birmezen. Dit was gelukkig een keertje binnen zodat we niet in de brandende zon hoefden te lopen. Naast dit gebouwtje was buiten ook nog een monument maar die stond weer pal in de zon, maar van een afstandje was het ook al wel leuk om te zien. En na dit even bekeken te hebben, was het tijd om naar Singburi te reizen. Eerst wed een bezoekje gebracht aan wederom een tempel. Jammer genoeg werd het grote liggende buddhabeeld binnen gerestaureerd dus was er niet veel te zien. Later werden we in het centrum gedumpt en konden we even gaan winkelen en naar het internetcafe, jeej. Dus eerste jullie maar eens even op de hoogte brengen en dan misschien nog even shoppen. Als het goed is word ons straks nog de weg naar het zwembad gewezen. Misschien dat we daar in het weekend nog even naartoe gaan en anders volgend weekend. Dit weekend gaan we in ieder geval nog naar een natuurpark met een waterval die bestaat uit zeven kleinere watervallen. En tijdens dezelfde route willen we ook nog een kijkje nemen bij de Bridge over river Kai. Ben benieuwd hoe het is om dat met eigen ogen te zien.

Maar voor nu houd ik het weer even voor gezien. Jullie zijn immers weer op de hoogte! Helaas is het nog niet mogelijk om hier foto's op de computer te zetten, dus daar zullen jullie nog even op moeten wachten. Ik weet nog niet wanneer de volgende keer is dat we op internet kunnen, maar dat merken jullie dan vanzelf wel!

La korn! (Doei)

Groetjes Marjolijn

Jo

Hee, klinkt als een superbegin van je reis! Hier in Holland is het zeker warm (zucht zucht) maar gelukkig is het vakantie! Dan kun je op je luie kont van de zon genieten :P Ik weet zeker dat jullie nog meer geweldig mooie dingen, steden en mensen zullen zien en ontmoeten en dat jullie een maand avontuur tegemoet kunnen zien :D:D
Have fun, veel liefs xx

Kim

Heeej,
Dat klinkt goed! Hahaha gelukkig hebben jullie ook NL - Urugua gekeken, met de groep dus? Is het een leuke groep?

Heel veel plezier bij het natuurpark en de rivier!

Theo

Hoi, mooi verhaal heb je ervan gemaakt ben zeker benieuwd om ook de foto's te zien. Zo te lezen heb je al aardig wat gezien en ondernomen. Is duidelijk wat anders dan vroegere vakanties naar Zuid-Europa. Geniet ervan.

Martin Schotpoort

Hoi,

Leuk berichtje! Je hebt meer gedaan als mij de afgelopen dagen haha!
Hier is het ook erg warm dus ik doe het mooi rustig aan op het werk ;)
Ben benieuwd naar de foto's straks! Veel plezier!~

Groeten je broer

Gemma

Leuk om te horen hoe het je daar vergaat. Het klinkt helemaal echt met het ongedierte en gammele auto's. Bij de hitte hoort een langzaam tempo en veel water drinken. Geniet van alles en maak maar veel foto's.

groetjes, Gemma