marjolijnschotpoort.reismee.nl

Cultuurweek ook al weer voorbij!

Hoi hoi,

De tweede week is ook al weer voorbij, de tijd gaat hier echt super snel. En waarschijnlijk gaan de komende twee weken nog sneller, met de olifanten en de strandweek! Moet zeggen dat ik daar ook wel heel erg veel zin in heb! Want afgelopen week viel een beetje tegen. Veel activiteiten werden van het programma geschrapt en daarvoor kwam dan niets anders in de plaats. Dus dat was veel vrije tijd.

Zondagnacht hebben we eerste met een groepje mensen naar voetbal gekeken. We hadden geregeld dat we dit bij de buurman konden kijken die een eigen barretje had. Dus dat was zeer goed te doen, vooral vergeleken met de vorige voetbalwedstrijd achter de mini laptop. Het was gezellig om op deze manier toch het voetbal te kunnen volgen, maar helaas geen kampioen he? Na een korte nacht (half zes al weer op) was het tijd om langslopende monniken eten aan te bieden. Hier zaten allemaal regeltjes aan vast, want als vrouw mag je de monniken niet aanraken. Daarna werden we nog door hun gezegend. Later op de ochtend kregen we een documentaire over het Boedhisme te zien, maar dat voegde niet zo veel toe eigenlijk. In de middag zijn we bij een tempel geweest met een grote zittende buddha. Deze zag er wel heel mooi uit en het was ook leuk om hier heen te gaan.

Dinsdag konden we vragen stellen aan 3 monniken die bij onze huisjes langs kwamen. Dat was wel interessant en zo kom je toch weer andere dingen te weten, dan dat je informatie uit een boekje haalt. In de middag vertrokken we naar een tempel om daar mee te draaien met het ritme van de monniken. Daar aangekomen viel het eiegenlijk behoorlijk tegen, de tempel zag er een beetje vervallen uit en het bleek dat hier monniken in de leer waren. Ook leek het alsof sommige jongeren hier door hun ouders heen waren gestuurd want ze namen het allemaal niet zo serieus. En de slaapplekken waar ook niet echt super. Gelukkig had ik wel met een paar anderen de enige kamer met dunne matjes bemachtigd. Maar ook dat sliep nog voor geen meter! Iemand die bij ons op de kamer lag zonder matje had nog het beste geslapen. In de avond deden we mee met het mediteren en chanten. En dat duurde allemaal nogal lang. Op een gegeven moment wist ik gewoon niet meer hoe ik op de grond moest zitten. Gelukkig hadden we ook even een lopende meditatie zodat we even de benen konden strekken. Dat vond ik ook leuker om te doen dan de zittende meditatie.

Woensdag was het vroeg opstaan want we gingen met de monniken mee lopen om hun eten op te halen langs de weg. Zelf mogen zij namelijk geen eten kopen en ze zijn afhankelijk van de giften van het volk. Zo zagen we wel even het echte Thailand. Daarna was er nog een ochtendmeditatie en toen zat ons programma bij de monniken er al weer op. Hierna zijn we nog even bij een schooltje langs geweest en daar hebben we kort Engelse les gegeven. Niet echt mijn ding, maar goed.

Donderdag stond er een fietstocht op het programma en die fietsjes zagen er gevaarlijk klein uit. Gelukkig is alles goed gegaan. Eigenlijk hebben we deze dag alleen langs de rivier gefietst en hebben we verder niets bezocht. Vrijdagochtend gingen we weer fietsen. Nu naar een boerderij en een plek waar handgemaakte spullen gemaakt werden. Dit was wel leuk om even te zien, ze waren bezig met houtsnijden, borduren en weven. 's Middags zijn we naar een grote dierentuin geweest met voornamelijk tijgers, leeuwen en panters. Wat een mooie dieren blijven dat zeg! En hier kun je er veel dichter bij komen dan in Nederland. Er zit slechts een meter tussen. En het kon nog dichter bij, want ik ben met een kleine witte tijger op de foto geweest! Was super leuk, eigenlijk is het net een grote kat. Maar dan wel eentje waarvan je niet weet wat er kan gebeuren en die sterker is dan jij. En dat merkte ik want aan het einde sprong die tegen me aan. En daar schrok is behoorlijk van, gelukkig naast een rode kras op m'n buik niets aan over gehouden. En wie kan nu zeggen dat die is aangevallen door een witte tijger?!

Vandaag weer even naar Singburi zodat ik jullie weer even op de hoogte kan brengen en zo nog even wat eten hier. Straks volgen waarschijnlijk nog een paar foto's! Geen idee wanneer ik weer iets van me laat horen, want maandag vertrekken we naar de olifanten!!

Lieve groetjes,

Marjolijn

MArtin Schotpoort

Hoi!

Mooie verhalen hoor! Heel ander soort vakantie als dat ik altijd doe ;)
IK kan zeggen dat ik iedere dag aangevallen word door een tijger hier haha! Het word met de dag erger.
Nu lag hij rustig voor de laptop het verhaal mee te lezen.

Van de week was het hier nogal noodweer! Toen zat hij voor het raam alle druppels weg te slaan, alleen zat Charly binnen en de druppels buiten haha!

Veel plezier maar weer daar!

Ciao Martin

Ymke

Wauww..Monniken...Tempels...Boeddha's....ZEGENING? Te gek man! Echt super

Als jullie thuiskomen wil ik echt álle verhalen horen.. :D

Geniet er nog maar even goed van!

Liefs, Ymke